Claudio Saelens

Nieuws

Vijf werven in Beernem

24 januari 2019

Schepen van Openbare werken Claudio Saelens (CD&V) kondigt aan dat binnenkort naast de werken in Oostveld vier nieuwe wegeniswerken worden opgestart in de gemeente. “We zijn er ons bewust van dat deze werken ingrijpend zijn en overlast meebrengen voor onze inwoners. Toch willen we begrip vragen voor de situatie. We roepen onze inwoners op om rekening te houden met deze werken bij hun verplaatsingen.”

De gemeente Beernem valt opnieuw in de prijzen

15 januari 2019

In 2017 werd de gemeente Beernem uitgeroepen tot bijenvriendelijkste gemeente. Tijdens de finale van de groene lente georganiseerd door de Vereniging voor Openbaar groen viel Beernem opnieuw in de prijzen.

Schattingscommissie op pad in Beernem

28 juli 2018

De hoge temperaturen zijn misschien aangenaam in de verlofperiode. Maar zijn nefast voor de landbouw. De gemeente Beernem riep via de digitale nieuwsbrief de landbouwers reeds op om tijdig de schade te melden aan de gemeente. De schattingscommissie gaat ondertussen al volop op pad om de schade vast te stellen.

Investeer mee in groene stroom op het dak van de bibliotheek en het gemeentehuis van Beernem

1 juli 2018

De provincie West-Vlaanderen, de gemeente Beernem en de burger energiecoöperatie coopstroom (<a href="http://www.coopstroom.be" target="blank" rel="noopener noreferrer">www.coopstroom.be</a>) slaan de handen in elkaar en plaatsen zonnepanelen op het dak van de bibliotheek en het gemeentehuis van Beernem. De stroom wordt gebruikt voor de gebouwen zelf en voor het opladen van twee elektrische voertuigen voor het gemeentepersoneel.

Zonnepanelen voor de gemeentelijke gebouwen

7 juni 2018

CD&V Beernem is binnen de coalitie voortrekker van het burgemeestersconvenant en heeft de ambitie om van Beernem een CO<sub>2</sub>-neutrale gemeente te maken. In de gemeenteraad van oktober 2017 pleitte raadslid Martine De Roo (CD&V) om op al onze gemeentelijke gebouwen zonnepanelen te plaatsen.

Beernem is de bijenvriendelijkste gemeente

27 mei 2018

Van 27 mei 2018 tot en met 31 mei 2018 loopt "de week van de bij". In Beernem gaat dit niet onopgemerkt voorbij. De voorgevel van het gemeentehuis wordt bebloemd en de erkenning als bijenvriendelijkste gemeente krijgt een vaste plaats.